Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Κωδ. 10147 - Αμάρανθος "Το Περιβόλι" 300γρ

Αμάρανθος "Το Περιβόλι" 300γρ
Κάντε κλικ για μεγένθυση

Βιολογικός Αμάρανθος "Το Περιβόλι" 300γρ.

Τιμή: 1,40€

(στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ)
 

Διαθέσιμο

Ενδιαφέρον προϊόν; Στείλε το σ' ένα φίλο
 

Ο αμάρανθος είναι δημητριακό της νότιας Αμερικής, γνωστός και ως τροφή των Ίνκας επειδή είναι πολύ δυναμωτικός, αλλά και θεραπευτικός!

Οι σπόροι του αμάρανθου περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, βιταμίνες A, C, E, καθώς και λινολεϊκό οξύ (όπως και το ελαιόλαδο).

Περιέχει τρία σημαντικά και απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα που δεν βρίσκονται στα άλλα δημητριακά (κυστεΐνη, λουσίνη, λυσίνη), ενώ δεν περιέχει γλουτένη, συστατικό δύσπεπτο για πολλούς ανθρώπους.
Λόγω της καλής ποιότητας πρωτεΐνης που περιέχει ο αμάρανθος, συχνά χρησιμοποιείται για να αυξηθεί η θρεπτικότητα άλλων δημητριακών, καθώς και του ψωμιού.

Οι σπόροι αμάρανθου είναι πολύ πλούσιοι σε πρωτεΐνες και ειδικότερα σε λυσίνη (σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδά).
Αυτό κάνει την πρωτεΐνη αμαράνθου εξαιρετικά πολύτιμη και έχει βρεθεί ότι ωφελεί τον μεταβολισμό καθώς επίσης ότι συνδέεται με την επιβράδυνση του γήρατος.
Ειδικά οι αθλητές γνωρίζουν την λυσίνη, διότι αυτή φτιάχνει πολλή καρνιτίνη, η οποία ωφελεί στην ισορροπία της ενέργειας και της αντοχής.

Πώς τρώγεται:
Ο αμάρανθος είναι ιδανικός για ψωμί και σαλάτες.
Μαγειρεύεται σαν δημητριακό, αλέθεται σε αλεύρι, ψήνεται σαν ποπ-κορν.
Μπορεί να μαγειρευτεί μαζί με άλλα σιτηρά, να προστεθεί σε τηγανητά λαχανικά και σούπες, αλλά και σε σάλτσες.
Συνοδεύει κρέας κοκκινιστό ή λεμονάτο.
Το αλεύρι του μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του για παρασκευάσματα που δεν φουσκώνουν, όπως τηγανίτες ή πίτες, ενώ για ψωμί θα πρέπει να αναμιχθεί με άλλα αλεύρια (1 μέρος αμάρανθος και 3-4 μέρη άλλα είδη), γιατί δεν περιέχει γλουτένη.
Ανακατεμένοι με μέλι, σταφίδες, ξηρούς καρπούς μπορεί να αποτελέσουν ένα καλό μούσλι για πρωινό.

Τρόπος χρήσης:
Οι σπόροι μαγειρεύονται σε νερό (αναλογία 1 μέρος σπόροι προς 2,5 μέρη νερό) σκέτο ή αναμεμιγμένο με ζωμό ή χυμό μήλου, για 30-40 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
Μπορείτε να προσθέσετε τζίντζερ, αρωματικά βότανα ή να τους αναμίξετε με όσπρια.

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 374 kcal, Υδατάνθρακες 56,8%, Πρωτεΐνες 14,5%, Λιπαρά 6,5%.

Βιολογικό προϊόν Περού.

Περιγραφή
 
Ερωτήσεις
question sign
 
Το όνομα σας
 
Το email σας
 
Η ερώτηση σας
 
Ρωτήστε μας για το προϊόν
arrow down
 
Προσθήκη στην Λίστα Σύγκρισης
 
Σύγκρινε το μ' άλλα προϊόντα
compare-products
 
Πρέπει να εισέλθετε για να γράψετε κριτική
Αξιολόγησε το
rating-star
rating-star
rating-star
 
Σχετικά προϊόντα
 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: