Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Βασική σάλτσα τομάτας με βασιλικό για μακαρονάδες

Υλικά:Sintagi-1-Saltsa-Tomatas-Basiliko

1 σκελίδα σκόρδου
3 - 4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες
(ή 1 κονσέρβα ολόκληρα τοματάκια με το χυμό τους)
1 κλαράκι βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε 1 κουταλιά της σούπας σοτάρετε 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη.

Προσθέστε 3 - 4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες (ή 1 κονσέρβα ολόκληρα τοματάκια με το χυμό τους).

Προσθέστε τα φύλλα από 1 κλαράκι βασιλικό, ψιλοκομμένα, και αλατοπίπερο. Σιγοβράστε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Η σάλτσα αυτή μπορεί να εμπλουτιστεί με υλικά όπως ρίγανη, ελιές, πιπεριές, κανέλα, κ.ά.

 

Συνταγή: Κοχυλάκια με κόκκινη σάλτσα ούζου και τόνο

Υλικά:Sintagi-3-Koxylia-Saltsa

1/2 κιλό ζυμαρικά κοχυλάκια κατά προτίμηση
2 κονσέρβες τόνου σε νερό
1 σάλτσα τομάτας
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα τοματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
100 ml (μισό μπουκαλάκι) ούζο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1 φύλλο δάφνης, λίγο κανέλα
παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλογραβιέρα
κασέρι μαλακό

 

Εκτέλεση:

Βράστε τα ζυμαρικά σε νερό όπου έχετε ρίξει αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια, σουρώστε τα και ρίξτε το κασέρι σε κυβάκια.

Σε ένα άλλο σκεύος τσιγαρίστε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι και την πιπεριά.

Όταν κιτρινίσουν λίγο, ρίξτε τον τόνο, αφού τον έχετε στραγγίσει από το νερό της κονσέρβας.

Ανακατέψτε για λίγο και μετά ρίξτε τη σάλτσα τομάτας, τα μπαχαρικά και το ούζο.

Ανακατέψτε ξανά και σκεπάστε το σκεύος.

Αφήστε το σε μεσαία φωτιά να βράσει για 10 λεπτά.

Συνταγή: Γιουβέτσι

Υλικά:Sintagi-4-Gioybetsi-Mosxari

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή σπάλα κομμένο σε κομμάτια
1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτί τοματάκια κονκασέ
1/2 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
1 ξυλάκι κανέλας
λίγα γαρύφαλλα
1 φύλλο δάφνης
αλατοπίπερο
1 πρέζα ζάχαρη
κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Πλύνετε το κρέας και στραγγίξτε το με απορροφητικό χαρτί.

Βάλτε σε μια κατσαρόλα λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές, να ροδοκοκκινήσει.

Προσθέστε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σοτάρετε όλα μαζί και σβήστε τα με το κρασί. Αφήστε το να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέστε τα μπαχαρικά και την τομάτα, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.

Ρίξτε 1 ποτήρι νερό και αφήστε να βράσει το κρέας, σε σιγανή φωτιά.

Αν χρησιμοποιείτε χύτρα θα χρειαστεί περίπου 1/2 ώρα.

Αν χρησιμοποιείτε κανονική κατσαρόλα, θα πρέπει να προσέχετε  τα υγρά του φαγητού.

Θα χρειαστεί και άλλο νερό, πάντα ζεστό. Βάζετε σε μια άλλη κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε το κριθαράκι.

Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά περίπου, σουρώστε το και ξαναβάλτε το στη κατσαρόλα, ραντίζοντάς το με λίγο λάδι.

Με αυτό τον τρόπο το κριθαράκι παραμένει σπυρωτό και δεν κολλάει.

Μόλις γίνει το κρέας, αφαιρέστε όλα τα μπαχαρικά και αδειάστε το σε πυρέξ ή ταψί. Προσθέστε το κριθαράκι και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Ανακατέψτε ελαφρά.

Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.

Ψήστε το γιουβέτσι για 30 λεπτά περίπου.

Προσέξτε να έχει πάντα νερό το φαγητό και να μην μείνει στεγνό, επειδή όταν κρυώνει στεγνώνει περισσότερο.

Προς το τέλος του ψησίματος, ξεσκεπάστε το και πασπαλίστε το με κεφαλοτύρι. Αφήστε μέχρι να λιώσει λίγο το τυρί.

Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με κοτόπουλο

Υλικά:Sintagi-7-Soyfle-zymarikon-me-kotopoylo

250 γραμμάρια παπαρδέλες βρασμένες καλά σε αλατισμένο νερό
3 φιλέτα κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ ποτήρι χυμό τομάτας
1 κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σκόρδο και αμέσως τα κομματάκια κοτόπουλου.

Σοτάρετε καλά και προσθέστε το χυμό τομάτας. Χαμηλώστε τη φωτιά για να βράσουν τα φιλετάκια.

Σε ένα πυρέξ βάλτε τις παπαρδέλες και από πάνω ρίξτε τα κομματάκια κοτόπουλου με τη σάλτσα. Ρίξτε  την κρέμα γάλακτος και το κασέρι.

Βάλτε το πυρέξ στο φούρνο και ψήστε το για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πάρει χρώμα.

 

Συνταγή: Πέννες στο φούρνο με τυριά και κρέμα γάλακτος

Υλικά:Sintagi-8-Pennes-sto-foyrno-me-tyria

500 γραμμάρια πένες
1 κύβο λαχανικών
Υλικά (για τη σάλτσα):
1 κρεμμυδάκι μέτριο ψιλοκομμένο
λίγο σκόρδο
250 ml κρέμα γάλακτος
100 ml κρασί λευκό
2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βράστε το νερό με τον κύβο λαχανικών και προσθέστε τις πένες.

Σοτάρετε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μετά, σβήστε τα με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.

Τέλος, βάλτε  το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.

Αφού σουρώσετε τις πένες, ρίξτε μέσα την σάλτσα και αν θέλετε προσθέστε από επάνω τυρί τριμμένο.

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: